Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Kurssit

 

  

KURSSIT Astangajooga Porin salilla:

ASTANGAJOOGAN ALKEISKURSSI 7.3.-31.5.

Astangajoogan alkeiskurssi pitää sisällään aloitusviikonlopun 7.3.-8.3.2020. klo 11-13 sekä ohjatun viikkotunnin 10vkon ajan tiistaisin klo 19-20.

Alkeiskurssilla opiskelemme astangajoogan perustekniikoita; hengitystekniikkaa, bandhoja sekä vinyasa-tekniikkaa, millä yhdistämme edellä mainitut tekniikat liikkeen ja asentojen kanssa. Käymme viikonloppuna aurinkotervehdykset, seisomasarjan asanat (asennot) sekä lyhyet loppuliikkeet. Jatkamme asentojen opiskelua aina viikkotunneilla, on tärkeää pyrkiä sitoutumaan koko kokonaisuuteen, tietenkin omien mahdolisuuksien mukaan.

Hinta 160e (165e*)
Sis. alv 10%
Hinta sisältää aloitusvkon (4t) sekä viikkotunnit 10vkon ajalta.
*Alennus: opiskelijat, työttömät (kelan tuella), eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat vanhemmat.
Maksutavat: käteinen, tilisiirto, e-passi, Smartum- setelit tai -saldo, Virike- setelit ja -mobiilimaksu.

Paikkoja vain 10 kurssilla!
Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse; ASTANGAJOOGAPORI@GMAIL.COM
Ilmoittautuminen on sitova!

Astangajooga on dynaaminen joogamuoto, jonka vinyasa-tekniikan oppiminen (hengityksen ja liikkeen yhdistäminen) tuo yleensä harjoittelijalle voimaa, vakautta, lämpöä, notkeutta ja energiaa kehoon ja mieleen. Tietoinen hengitys vaikuttaa hermostoomme, pitkällä aikavälillä keskittymiskyky ja läsnäolo harjaantuu, mieli fokusoituu ja täten vaikutamme myös elämänlaatuumme. Tule kokemaan itse!

 

 

CARITA AHONEN KPJAYI 2 ASTANGAJOOGA KURSSI 29.2.-1.3.2020.

Carita Ahonen (kpjayi 2) saapuu vierailemaan 29.2.-1.3. Astangajooga Porin salille. Vkonloppuna aamuisten mysore-harjoitusten lisänä on lauantaina luento ”Jooga ja hermosto” sekä sunnuntaina harjoittelemme välivinyasa-tekniikkaa.


JOOGA JA HERMOSTO LUENTO

Mistä johtuu, että jooga toimii niin moniin vaivoihin? Yhdellä on selkäkipuja, toisella huono ruoansulatus ja kolmas etsii elämän takroitusta. Kaikki menevät samalle joogatunnille, tekevät saman harjoituksen ja palaavat tunnilta, ei ainoastaan hyvinvoivina, vaan tuntien että heidän ongelmansa on helpottunut.

Kun annamme keholle mahdollisuuden, se pystyy korjaamaan itse epätasapainotiloja ja tämän kaiken takana on meidän hermosto.

Luennolla tarkastellaan hermostoa ekä joogan että länsimaisen tieteen näkökulmasta, ja pyritään lisäämään tietoa hermoston toiminnasta ja antamaan työkaluja sen tasapainottamisesta.

Teemme luennon aikana myös kaksi erityylistä hengitysharjoitusta.
Luennon kesto 2tuntia.


VÄLIVINYASA - HYPYT JA NOSTOT

Välivinyasa erottaa asanat toisistaan ja oikein tehtynä se kasvattaa voimaa ja staminaa. Välivinyasa aktivoi sympaattista hermostoa nostaen meidän energiatasoamme, kun taas asanastiti eli asanan perustila rauhoittaa ja aktivoi parasympaattista hermostoa.

Tällä kurssilla opiskelemme välivinyasan tekniikkaa, jolloin harjoituksesta tulee vahva, kevyt ja sulava. Välivnyasan tarkoitus on yhdistää asanat toisiinsa, mutta sen tarkoitus on myös kartuttaa voimaa kehossa, niin keski- kuin ylävartalossa. Tämä mahdollistaa tulevien asanoiden tekemisen sujuvasti ilman suuria ponnisteluja. Keskivartalon tuki (bandhojen hallinta) on erittäin tärkeää asanaharjoituksessa ja viimeistään silloin kun mennään kakkossarjaan ja aloitetaan vahvat taaksetaivutukset. Keskivartalon lihakset suojaavat selän yliliikkuvuutta ja tekevät taaksetaivutuksista turvallisia.

Kurssi sopii kaiken tasoisille astangeille, sillä aloitamme tekniikkaharjoitukset ihan alkeista ja etenemme taso kerrallaan aina siihen asti, että jalat eivät koske enää maata eteen- ja taaksehypyissä. Näin kasvatamme voimaa pikkuhiljaa ja koko harjoitus saa aivan uudenlaista puhtia tämän kautta!


CARITA AHONEN

Tutustuin astangajoogaan ensimmäistä kertaa 2000-luvun alussa. Aloitin päivittäisen harjoittelun Astangasalilla vuonna 2007. Tein ensimmäisen matkani Mysoreen opettajani Sharath Joisin luokse vuonna 2009 ja siitä lähtien, olen käyny Mysoressa lähes vuosittain hänen opissaan. Sain II-tason opetusluvan Sharathjilta vuonna 2012, jonka jälkeen olen opettanut astangaa joogasaleilla sekä erilaisilla kursseilla ja retriiteillä Suomessa ja ulkomailla.

Opetuksessani seuraan perinteistä opetuslinjaa, jonka olen Sharathjilta oppinut. Keskityn opetuksessa vinyasaan, eli liikkeen ja hengityksen yhdistämiseen sekä hyvän balanssin löytämiseen voiman ja notkeuden välillä. Jokainen oppilas on yksilöllinen, eikä samoja neuvoja voi soveltaa kaikkiin. On löydettävä oma tapa tehdä joogaa, mikä sopii juuri tähän kehoon ja elämäntilanteeseen sekä antaa parjaat mahdolliset hyödyt oppilaalle.

Jooga on intohimoni ja se näkyy opetuksessa. Pidän ihmisistä ja haluan antaa heille onnistumisen iloa ja kannustaa heitä ylittämään itsensä. Olen itse saanut tästä jooga metodista valtavasti hyötyä elämääni ja tahdon jakaa sitä eteenpäin!

www.caritashtanga.fi
https://www.instagram.com/caritashtanga


AIKATAULU
29.2.-1.3.


LA
Aamumysore 10-12
Kurssi 13-15


SU
Aamumysore 9-11
Luento 12-14

Kurssin hinta 100e sis. alv 10%
ILMOITTAUTUMINEN sähköpostitse; astangajoogapori@gmail.com.
Ilmoittautuminen on kurssille on sitova.

 

 

KURSSIT MUUALLA SATAKUNNASSA:

 

ASTANGAJOOGAN ALKEISKURSSI alk. 4.4.-5.4. HUITTINEN LÄNSIPIRTTI

Astangajoogan alkeiskurssi Huittisissa Länsipirtillä alkaa 4.-5.4. vkonloppuna la ja su klo 13-15. Alkeiskurssi jatkuu torstaisin klo 17-18.15. 6xvkon ajan toukokuun loppuun (ei tuntia vappuaattona).

Astangajoogan aloitusviikonloppuna opiskelemme astangajoogan tekniikoita, hengitystekniikka, bandhoja sekä vinyasa- tekniikkaa, millä yhdistämme edellä mainitut liikkeen kanssa. Käymme aurinkotervehdykset, seisomasarjan asanat (asennot) sekä lyhyet loppuliikkeet. Jatkamme asentojen käymistä aina viikkotunneilla, on tärkeää pyrkiä sitoutumaan koko kokonaisuuteen tietenkin omien mahdollisuuksien mukaan.

Hinta
120e (115e*) sis. alv 10%
Kokonaisuus sisältää aloitusvkonlopun (4t) sekä 6vkon ohjatut tunnit.
*Alennus, opiskelijat, työttömät (kelan tuella), eläkeläiset, vanhempain vapaalla olevat vanhemmat.
Maksutavat: tilisiirto, käteinen, e-passi, Smartum- setelit ja -maksu, Virike- setelit- ja -saldo.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: astangajoogapori@gmail.com.
Ilmoittautuminen on sitova!

Astangajooga on dynaaminen joogamuoto, jonka vinyasa-tekniikkan oppiminen (hengityksen ja liikkeen yhdistäminen) tuo yleensä voimaa, vakautta, notkeutta ja energiaa harjoittelijan kehoon sekä mieleen. Tietoinen hengitys vaikuttaa hermostoomme, pitkällä aikavälillä keskittymiskyky harjaantuu, mieli fokusoituu ja täten on mahdollisuus vaikuttaa myös elämänlaatuumme?? Lue lisää astangajoogasta: www.astangajoogapori.fi tai tule mukaan ja koe itse!

 

 

 

 

 


Jaa: